divendres, 6 de juny del 2008

La piscina

Una de les activitats que hem dut a terme aquest curs com a novetat és la Piscina. Gràcies al Pla Català de l’Esport i a l’Ajuntament del poble hem aconseguit que els nanos de la Unitat poguessin fer, gairebé de forma gratuïta, una hora de piscina a la setmana. Això potser no us semblarà una cosa excepcional però us asseguro que poder fer una activitat així a secundària no és massa habitual.

Cada divendres després del pati anem a la Piscina Municipal i amb dues monitores (l’Anna i la Lyn) fem exercicis que els ajuden a millorar la seva psicomotricitat i a més els serveixen per descarregar la tensió que acumulen durant tota la setmana. Per la mena de nanos que atenem a la Unitat, entre cinc i set hores de classe diàries són excessives i per això mirem d’anar combinant activitats acadèmiques amb altres de més lúdiques com jocs, tallers, activitats amb l’ordinador... Tot i això, hi ha èpoques en les que això és menys factible degut a les piles de feina que tenen. En aquestes èpoques no podem fer aquest tipus d'activitat lúdica perquè cal utilitzar els pocs espais en que els atenem directament per enllestir els treballs, preparar els exàmens i acabar les tasques encomanades a les diferents matèries. Cal tenir en compte que la major part dels nostres nanos fan poca feina a casa (sigui pel poc suport que reben, per les dificultats que tenen o per la manca de ganes) i el volum de tasques encomanades a secundària és molt elevat. Degut a l’esforç que tota aquesta feinada suposa, els alumnes van acumulant tensió i més tensió arribant al seu punt culminant dijous a la tarda i divendres, on treballar amb ells es converteix en una tasca titànica.

Per aquest motiu volia dedicar aquest post a les persones que han fet possible que poguéssim disposar d’aquest espai lúdic ben remullat, a les monitores de la piscina que amb la seva il•lusió aguanten aquesta colla d’adolescents en plena efervescència hormonal i als nanos que amb les seves ganes fan que els divendres siguin el millor dia de la setmana. Moltes gràcies a tots per l’esforç.

Salut!
Imatge de flickr